RU KZ

Мектептегі тамақтандыру сапасы мониторнигі ІІ-тоқсан

Абай облысы Білім басқармасы  Аягөз ауданы бойынша білім бөлімінің

«С.Сейфуллин атындағы жалпы орта білім беретін мектебі » КММ

 Мектептегі   тамақтандыру  сапасы  мониторнигі және  комиссиясының жұмыстары туралы

II-тоқсан  26.12.2022.    2022-2023 оқу  жылы

Мектеп атауы

Комиссия  жұмысының тоқсан сайын ақпарат

түрінде ресимделуі

Педагогикалық кеңестерде 

қаралуы 

Интернет-ресустарында орналастыруы

Ескерту 

 


     Оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы.                                                Мектептегі  113      оқушының 19-ы  ыстық тамақпен қамтылған.

Әлеуметтік жағдайы:  Атаулы әлеуметтік көмек алушы отбасынан 4 оқушы,   19 оқушы  жан басына шаққанда  орташа табысы  күн көріс деңгейінен  төмен, көп балалы, аз қамтылған отбасынан шыққан оқушылар

Олардың күнделікті асханадан ақысыз ыстық тамақпен қамтылу ын сынып жетекшілері және әлеуметтік педагог  Нүрсүлеймен А.О қадағалайды.                                      

2023 жылы 25 қаңтар  күні мектеп асханасына мониторинг жүргізді.   

 Бақылау барысында:

Келіп түсетін тамақ өнімдерінің сапасы;

Дайындалған тағамдардың сапасы;

Технологиялық жабдықтардың болуы және жарамдылығы;

Азық түліктердің, дайын тағамдардың сақталуы және жеткізу мерзімдері мен шарттарының сақталуы;

Ас мәзірінің сәйкестігі;

Санитарлық жағдайы. 

Бақылау барысында  асхана  қызметкерлерінің санитарлық  талапқа  сай  жұмыс  атқарып  отырғандығы  және азық-түлікті пайдалану мерзімінің, ас мәзірінің мәзірге сәйкестігі талапқа сай екендігі анықталды.

                                                                                                                  

Шешімі:

Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.

Тамақтан     уланудың  алдын  алу, асқазан-ішек  ауруларын     болдырмау және пандемияға  қарсы сақтық  шараларының  орындалысын   қадағалауда.                                                                             Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.                                                                                        Азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзіміталапқа сай. Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде .                            

 Аталған кемшілік жөнінде бас аспазшыға ескертіліп, дер кезінде жойылсын.

Ұсыныс:

1.Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагог тарапынан қадағалансын.                                                                           

 2.Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын.

 

Директор                     алды                    кеңесте қаралды.

23.12.2022

 

Бар

 

-

 

ДТІЖО:                                                     Турусбекова Н.Н.  
 Мед.қызметкер:                                      
  Карибаева М.К.
 Кәсіподақ төрайымы:                              
Нурпейсова А.Х. 
 
Әлеуметтік педагог:                                Нүрсүлеймен А.о

Шаруашылық меңгерушісі:                     Мунсызбаева Р.Ж.

Аспазшы:                                                  Базарбаева Ж.С
 Ата – ана:                                                  Барлықпаева Н.Ө.

 

 

 

Добавлено: 26-12-2022, 14:28
0
171

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Наверх